joi, 19 martie 2009

Mediumi celebri - Arthur Ford

(1897 - 1971)

Renumele lui Arthur Ford se bazeaza pe faptul ca a fost mediumul cel mai renumit al lumii. El a procurat un vast material care dovedeste continuitatea existentei omului dupa moarte, material care a putut fi pus la dispozitia cercetatorilor. Modul in care Ford si-a descoperit talentul sau exceptional, care a fost pozitia lui fata de acest dar al naturii, cum a folosit el fortele cu care a fost inzestrat, toate aceste manifestari paranormale, sunt prezentate de el in cartea "Exista viata dincolo de moarte?"

Aici vreau sa arat ca el si-a folosit talentul exclusiv pentru binele oamenilor care l-au consultat, cat si pentru a alimenta si imbogati cunostintele noastre despre structurile cele mai avansate ale constientului. Ford stia ca nu el a fost primul care a putut lua legatura cu cei morti, exact ca printr-o linie telefonica spirituala. Meritul lui a fost ca si-a pus aptitudinile, fara rezerve, in slujba stiintei si anume a unei stiinte doctrinare, subtile, fara a fi preocupat de succes, de notorietate.

Prin cercetarile sale Ford a contribuit la extinderea cunostintelor despre perceptiile extrasenzoriale, pe care altii le-au descoperit inaintea lui, dar care le-au tinut ascunse, pastrand secretul doar pentru ei. El s-a simtit chemat sa faca cunoscut si sa demonstreze prin contacte telepatice, cu cei de dincolo de viata, ca moartea biologica a omului nu este si moartea sa psihica. Ford a considerat ca initierea tinerilor, dotati cu aptitudini ca medii, ca o a doua misiune a sa, nu mai putin importanta ca si prima. El nu cunostea nicio reteta secreta, dar stia din proprie experienta despre ce este vorba: o exersare permanenta a puterii de concentrare, de stapanire a "tehnicii" de a te transpune in transa si, fara indoiala, de un simt deosebit al moralitatii. Stiinta nu poate sa faca nimic cu rezultatele intamplatoare parapsihologice obtinute in camarute linistite. Scopul cercetarii mediumului trebuie sa fie manifestarea sa care poate fi repetata si analizata responsabil.

Concluziile studiilor lui Ford au putut fi verificate in fiecare caz in parte. Cu toate ca nu s-a considerat in niciun caz un "vizionar profetic" iar el si-a expus cu placere darul de a prevedea trebuie sa mentionez ca a prevazut corect tot atatea evenimente viitoare ca si personalitatea timpurilor noastre Joane Dixon care dupa cum se stie, a proorocit asasinarea presedintelui J.F. Kennedy. O a treia misiune a lui Ford, a fost aceea de a inlesni ca oamenii sa se cunoasca intre ei; cercetatorul avea o deosebita placere de a-i apropia, pentru ca apoi sa-i mobilizeze sa participe impreuna la progresul omenirii.

Exceptand boala de care suferea si care l-a chinuit mult in ultimii 20 de ani ai vietii sale, Ford a avut o constitutie foarte sanatoasa. Cu toate ca nu era foarte inalt, el avea un corp muschiulos si facea impresia unui om foarte puternic. Fata sa rotunda, prietenoasa, iti inspira incredere. Ceafa puternica indica energie si tenacitate. In realitate Ford se numara printre oamenii care stiau ce vor, care nu dau inapoi si nici nu-i abandoneaza pe cei apropiati. Arthur Ford, un admirator si un prieten al multor oameni de stiinta (ma gandesc aici mai ales la astronautului Edgar D. Mitchel), era de parere ca desi omul modern, incontestabil, a atins rezultate deosebite in stiinta si tehnica, a subestimat, in mare masura, cercetarile subtile ale spiritului, amenintandu-si astfel existenta sa viitoare, in viata si dincolo de moarte.

Odata Ford mi-a spus: "Fizica se ocupa de procedee, dar nu de originea acestora si de cauzele mai adanci. Daca analizeaza o singura nota muzicala, se pierde toata legatura armonica, daca studiaza numai atomul, se duce de rapa cosmosul. Nu numai Ford a fost convins de aceasta.
Intr-adevar se inmultesc personalitatile responsabile care isi dau seama ca realizarile in domeniul fizicii merg spre un deznodamant tragic. De fapt, strigatele de avertizare ale celor ingrijorati, din afara cercurilor tehnologice, nu-si gasesc nici pe departe atentia cuvenita. Se constata, totusi, ca grija pentru programele de evolutie spirituala, in vederea asigurarii viitorului omenirii, este astazi mai mare decat in urma cu zece ani. Exista o anumita perspectiva si anume aceea ca intr-un viitor nu prea indepartat, sa stim exact ce este dincolo de limita vietii noastre si sa vorbim atat de firesc despre aceasta, ca si cum am vorbi de peisajul din spatele liniei de orizont care se vede in departare.

Jerome Ellison (introducere "Exista viata dincolo de moarte?")

2 comentarii:

Unknown spunea...

ce insemna sa fi medium , ce anume poti face ?

Unknown spunea...

ce inseamna sa fi medium . ce sti sa facci ?