marți, 9 februarie 2010

Viata celebrei Vanga


Celebra prezicatoare Vanga (Vanghelia) s-a nascut pe 31 ianuarie 1911 in localitatea balcanica Strumita si a murit la 11 august 1996. Unii autori spun ca s-a nascut in Bulgaria, altii, in Iugoslavia. Adevarul este undeva la mijloc pentru ca localitatea Strumita a fost parte a imperiului Otoman, apoi a regatului Bulgariei, a Iugoslaviei si actualmente a Republicii Macedonia. Eu am intalnit doua nume de familie diferite ale Vangai, deci, n-as putea spune care a fost cel real Pandeva sau Dimitrova.
S-a nascut intr-o familie de plugari saraci, era plapanda si avea urechile lipite de cap iar degetele de la maini si de la picioare tot lipite erau. Mama Vangai a murit cand avea ea 3 ani, ramanand astfel in grija unei vecine turcoaice.

La varsta de 12 ani a fost prinsa de o furtuna care a purtat-o doi kilometri distanta. A fost gasita acoperita de pamant, pietre, crengi. Ochii ei erau plini de praf si nisip si nu-i putea deschide avand dureri ingrozitoare. Pana seara ochii i s-au umplut de sange. A fost operata dar a ramas oarba pentru totdeauna.
Vanga plangea intreaga noapte si se ruga ca Dumnezeu sa faca o minune ca sa vada din nou. Minunea nu s-a produs. Ca sa nu mai fie o povara pe capul familiei care se confrunta cu o saracie lucie, in 1925 a fost primita la o Casa a orbilor. Acolo ea a dus o viata fericita. Acolo si-a intalnit la 18 ani si marea dragoste, un tanar ce facea parte dintr-o familie instarita. A fost ceruta in casatorie iar parintii tanarului au fost de acord sa aiba grija de amandoi. Era foarte fericita si totul era aranjat pentru cei doi tineri, cand Vanga a primit o veste de la tatal ei care-i cerea sa se intoarca acasa pentru a avea grija de copii. Ea reprezenta un sprijin pretios pentru fratii sai. Desi era oarba, era harnica si priceputa. Se confrunta iar cu saracia.
Vanga a inceput sa-si manifeste darul prezicerii obisnuind sa vorbesca cu fiinte invizibile ochilor celorlalti. Capacitatile ei au inceput sa se manifeste gradat. Prima manifestare care a fost remarcata de catre vecinii ei, a avut loc atunci cand ea i-a indicat tatalui sau locul exact unde se afla o oaie care le fusese furata. A descris in amanunt curtea in care ulterior a gasit oaia. Ea a marturisit ca aceste imagini ii aparusera in vis. Tot atunci a devenit constienta de visele premonitorii.

In 1939, Vanga s-a imbolnavit brusc de pleurezie iar doctorii care au consultat-o nu-i mai dadeau nicio sansa de viata. Totusi, in numai o zi, ea si-a revenit intr-un mod miraculos din aceasta boala, care in timpurile acelea, era considerata ca fiind fara vindecare.
Vanga a inceput sa fie un adevarat canal de comunicare si a inceput sa prezica cu o exactitate uluitoare. Cand prezicea, glasul ei era schimbat. Indica locuri, evenimente, nume. Faima ei s-a raspandit si a inceput sa vina o multime de oameni la ea. Afla unde se aflau persoane disparute si rezolva cu precizie cazuri criminalistice indicand numele si locul unde se aflau criminalii. In cazul celor bolnavi, diagnostica cu multa precizie si era capabila sa vindece diverse boli cu plante tamaduitoare pe care le indica in prealabil. Cea mai mare placere o avea atunci cand comunica cu florile si arborii. Ea sustinea ca atat florile cat si arborii ii povestesc o multime de lucruri si ii reveleaza anumite taine ale naturii care o ajuta sa le indice bolnavilor, plantele de care aveau nevoie. Astfel, Vanga a vindecat multi oameni care sufereau de anumite boli considerate in acea vreme, incurabile.

Vanga spunea: " Daca oamenii ar avea incredere in Dumnezeu si in puterea tamaduitoare uriasa a plantelor, ei ar putea sa se vindece cu usurinta de orice boala, recurgand la plantele de leac care exista la ora actuala pe pamant." Uneori, ea adauga: "Adeseori observ ca medicina de azi inchide usile prin care natura ar putea restabili singura echilibrul si armonia fiintei cu ajutorul plantelor tamaduitoare." Despre tratamentele naturiste ale Vangai puteti citi AICI

In 1942 granita cu Bulgaria a fost deschisa. Printre oamenii care veneau la Vanga se afla si un tanar, Dimitar Gusterov, care a cerut-o in casatorie si ea l-a urmat in localitatea Petrici. Sotul sau a plecat la razboi, in Grecia si s-a intors in primavara anului 1944. El a murit de ciroza, in 1962, la varsta de 42 de ani. Cand a fost adus de la spital, Vanga a intrat intr-un somn profund din care s-a trezit doar in momentul inmormantarii. Pe urma a spus: "L-am condus pana la locul care i-a fost hotarat."
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Vanga a devenit din ce in ce mai cunoscuta si mai cautata de o multime de oameni care doreau sa afle despre persoanele dragi care luptau pe front.

Este important de subliniat ca aceste capacitati paranormale ale Vangai au fost in mod exclusiv un dar divin natural, pe care ea l-a folosit intotdeauna spre binele celor din jurul sau si acelora care veneau sa-i ceara sfatul. Nu refuza pe nimeni si avea pentru fiecare un sfat plin de intelepciune, un leac a carui eficienta era apoi confirmata in practica, o premonitie, o veste sau un mesaj pe care il transmitea de la cei care parasisera definitiv aceasta lume. Nu a cerut niciodata bani sau alte foloase pentru ajutorul sau. Pe e alta parte, Vanga era uneori foarte aspra cu persoanele pe care le percepea prin intermediul clarviziunii, ca fiind rele sau animate de ganduri si intentii malefice. Asemenea persoane aveau deseori surpriza sa o vada pe Vanga descriind amanuntit in fata tuturor, faptele rele pe care le sevarsisera. De asemenea, ea simtea pe cei sceptici care veneau doar pentru a-i incerca capacitatile paranormale.

Toti cei care au venit in contact cu ea au observat ca Vanga era o femeie simpla, buna, ordonata, iubitoare de curatenie. Ea manifesta o mare compasiune pentru cei aflati in suferinta. Ea explica dragostea ei pentru curatenie astfel: " Sa stiti ca in fiecare zi vin multi oameni la mine, ei pleaca de aici, multi dintre ei curati dar la mine raman energiile apasatoare, mizerabile ale bolilor lor, grijilor lor chinuitoare, proasta lor dispozitie, amintirile lor urate, triste si multe dintre celelalte probleme de viata pe care ei le au. Trebuie sa stiti ca dupa ce ei pleaca, pe umerii mei apasa destul de greu toate acestea si de aceea eu trebuie sa fac zi de zi curatenie, pentru ca astfel ma simt usurata, purificata."
Este surprinzator cum o femeie simpla, in acea perioada, a descris si practicat metoda de curatare pe care o folosesc practicantii reiki. Este o practica necesara si obligatorie pentru a nu prelua energii si amprente energetice negative.

In unele situatii, Vanga ascundea intentionat anumite informatii pe care le obtinea despre unii oameni, indeosebi atunci cand erau vesti rele care ar fi socat profund si iremediabil persoanele in cauza.
Vanga mai afirma ca nu-i este ingaduit sa reveleze oricui anumite aspecte foarte importante – din aceasta categorie facand parte si profetia cu privire la Romania si la viitorul spiritual al planetei noastre. Vanga a tinut ca profetia despre Romania sa fie facuta publica de-abia in 2005.




Niciun comentariu: